Следвайте Гласове в ТелеграмСмяната на лева с еврото е това, което

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСмяната на лева с еврото е това, което
Коментари Харесай

Денков: Смяната на лева с евро ще стабилизира доходите, в България инфалцията е два пъти по-висока от страните в еврозоната

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Смяната на лв. с еврото е това, което ще стабилизира приходите на хората. Еврото е постоянна валута и води до по-ниски лихви - тези в еврозоната са към два пъти по-ниски, в сравнение с са тук. Същото е и с инфлацията - в България тя е два пъти по-висока, в сравнение с в страните, които са в еврозоната. Това разяснява пред Българска национална телевизия министър председателят Николай Денков.

Трябва да престанем да прехвърляме едни към други отговорностите. Приел съм резултатите от тестванията на водачи като персонална идея - би трябвало да се направи по този начин, че да излизат за седмица. Отдавна се разисква дали може камерите на общините да се употребяват и към този момент беше призната такава корекция, напомни министър председателят. 

Когато тръгнат да се одобряват ограничения, незабавно се появяват гласове, които споделят, че не може да стане. Затова доста апелирам, когато предлагаме промени, да се одобри, че те са нужни. Така бе и с отнемането на коли, само че е реалност, че това към този момент работи, уточни той.

По отношение на законодателната стратегия имаме всичко подредено и просто би трябвало да върви редовно през Народното събрание. Няма по какъв начин да оправим и правосъдната система другояче, разяснява той за това какво следва пред депутатите и държавното управление.

Приемането на бюджета също трансформира живота на хората. Той не са едни цифри, а какъв брой пари имаме за предварителна защита на бедствията, какви са заплатите на учителите и други, подсети Денков.

Цените на тока не нарастват, те са си същите 

Какво някой е споделил отнякъде не значи нищо. Ние сме говорили с ръководителя на КЕВР и той сподели, че - да, има смисъл в това, което се предлага като механизъм и няма да стане това, което е оповестил изначало, увери министър председателят.

Цената на нефта бе под 70 $ за барел, когато влязохме като държавното управление. Сега е към 90, цената на бензина зависи от това, извънредно време е да го разберем. Трябва да имаме пазарна стопанска система, с цел да няма монопол и да покачваме приходите на хората. Това направихме със настоящия бюджет, това ще създадем и с бъдещия. С финансовия министър Асен Василев показахме, че знаем по какъв начин се събират доходи и по какъв начин да покачваме приходите на хората. Инфлация има, само че е значимо приходите да порастват по-бързо от нея, сподели още той.

Това, че са хванати мигрантите, демонстрира, че си вършим работата и в страната. всеки ден 600-800 опита са спрени да преминат границата, в някои дни до 1000. това, което знаем е, че би трябвало да ги спрем на границата или да ги хванем, в случай че са съумели да влязат в България. Ще поставим дипломатически старания да убедим Австрия и Нидерландия, че е в тяхна изгода да сме в Шенген.

Премиерът отхвърли и появилите се клюки, че компании са получили по-лесно достъп до средства от еврофондове, тъй като са били близки до Петков.

Тези компании нямат преимущество, че в миналото са работили дружно. Оценителите нямат нищо общо с България, това е едно от разпоредбите, с цел да се кандидатства. Те са си кандидатствали в миналото, мисля, че 2021 година, изясни той.

Промените, които сега са импортирани в Народното събрание, са съгласувани доста деликатно с Европейска комисия и Венецианската комисия. Очаквате ли, че те ще предложат нещо, което е за преодоляване на правосъдната система?, запита той.

Ако и този път пробългарим измененията, аз ще бъда първият, който ще каже, че това не би трябвало да е по този начин.

Гарантирам ви, че сред партиите, които в този момент са в държавното управление, има единодушие да се съблюдава това, което има обещано като рекомендации.

И различен път съм казвал - нито познавам Алексей Петров, нито познавам Васил Божков. Аз си имам стратегия да си извършвам. 

Правилно е страната да си върне контролът върху пристанище " Росенец ". 

Доверието може да се построи единствено когато са реализирани положителни резултати, а за нас най-големите задания предстоят. Винаги ще бъда нащрек до момента в който не минат най-големите закони, с цел да не стане нещо неправилно.

Нямам проблем, когато ме подлагат на критика. Готов съм да чуя всички сериозни гласове. Имам сериозен проблем обаче когато се употребяват неистини, прилагателни вместо причини. Не споделям тъкмо за ГЕРБ, само че и там има такива хора.

Нямам ментори, никой не ми шушне в ухото. Когато има нещо да се разисква, го разисквам Кирил Петков и Асен Василев, с сътрудниците от парламентарните групи или ходя на срещи, както през днешния ден. Винаги несъмнено има някой, който се пробва да реализира някакъв напън, само че аз нямам ментори и не се поддавам на напън.

Трябваше да подпише указа за основни секретар доста по-рано. Аз не повеждам и не желая да повеждам борби с който и да било, сподели Денков по отношение на връзките му с президента Радев. Работата на едно държавно управление, един министър председател е да извършва програмата си. Смяната в Министерство на вътрешните работи бе нужна не, с цел да водим борба с някого, а тъй като то има доста задания и по какъв начин може да се извършват те от министър и основен секретар, които не работят добре, сподели Денков. Но акцентира, че с президента Румен Радев не са си говорили по тази тематика на " Мача на вярата " на Стилиян Петров.


Инфо: Българска национална телевизия, " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР